Böğürtlenli Pasta

Author: LUGAS // Category:


Geçenlerde eşim böğürtleni seviyorum diye bir kutu böğürtlen almış. Ben de bir kısmını nasıl değerlendirsem diye düşünürken pasta yapmakta karar kıldım. Sıcakta yenmezse diye endişe de ediyordum ama çok hafif olduğundan çabucak tükendi.

Malzemeler:

Kek için:
  • 3 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 7,5 yemek kalığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Keki ıslatmak için 1/2 su bardağı süt
Krema için:
  • 750 ml. süt
  • 4,5 yemek kaşığı un
  • 6-7 yemek kaşığı şeker ( damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
Ayrıca 400 gr. böğürtlen

Hazırlanışı :

Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Mikserle düşük devirde karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hamuru döküp 170 derecede 25 dk. pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Bu arada kremayı hazırlamak için; un ve sütü bir tencerede çırpıcı ile karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başladığında şeker ve vanilyayı ekleyin. 3-4 dk. daha pişirip ocaktan alın. Mikserle 8-10 dk. kremayı çırpın. Ben kremayı ikiye ayırıp birisinin içine 6-7 böğürtleni süzgeçte ezip suyunu ekledim. Eflatun renkte bir krema oldu.

Soğuyan keki kalıptan çıkarıp enine ikiye ayırın. Alt parçayı sütün yarısını kaşık ile dökerek ıslatın. Üzerine böğürtlen eklediğiniz kremayı sürün. Kremanın üzerine dilediğiniz miktarda böğürtlen yerleştirin. Kekin üst parçasını böğürtlenlerin üzerine kapatın. Kalan sütle keki ıslatın. (özellikle kenarlarını) Diğer kremayı pastanın ortasına yavaşça dökün. Yayılan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Yaklaşık 5 dk. sonra pastanın üzerini böğürtlen ile süsleyin. ( Böğürtlenlerin yıkadıktan sonra iyice kuru olması gerekiyor kenarlara renk vermemesi için) Bir gece buzdolabında bekletip daha sonra servis edin. ( pastanın üzerini açık bırakmayın)
Afiyet olsun...

0 Responses to "Böğürtlenli Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...