Bugün bu pastayı paylaşmazsam içim rahat etmeyecekti.Bu nedenle onlarca iş dururken bilgisayarımın başındayım.Pastanın tek önemli özelliği bisküvisinin de ev yapımı olması.Böyle bir pasta yapma fikri nereden çıktı ? Bisküvi hepimizin evinde bulunan ve acil durumlarda pastaya dönüşebilen bir malzeme. Peki alırken içeriğine dikkat ediyor musunuz?
Hidrojene bitkisel yağ içeren bisküviler çok fazla . Hidrojene bitkisel yağlar (oda ısında katı olan margarinler,trans yağlar)yüksek ısıya dayanıklı ve vücut ısısında yakılamıyor, vücudun bir parçası haline gelip kalıcı şişmanlığa sebep oluyor. Bu tür yağ içeren yiyecekleri - fast food, gofret, cips, bisküvi, hazır kek vs.- sık tüketenler obezite ile karşı karşıya ve kolay kilo veremiyorlar. Kanser riskinin yüksekliği de cabası.
İşte bu sebeple bisküvisi marketten alınıp 4 dakikada ! hazırlanacak pastayı , bisküvileri de kendim pişirdiğim için 1.5 saatte ancak dolaba koyabildim.Ve çok beğenildiği için kırıntısı kalmadı:)
Malzemeler
Bisküvi Hamuru İçin:
-3/4 bardak zeytinyağı
-2 yumurta
-1/2 bardak şeker
-kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-2,5 bardak un (un miktarı unun cinsine göre değişebilir . Aynı pastayı daha önce denediğimde daha fazla un kullanmıştım ve daha fazla kabarmıştı. Bu sefer kırmızı paketli Söke un kullandım ki ekmek ,poğaça yapımında iyi sonuç veriyor, fakat kek kurabiye için uygun değil. Bile bile kullandım. Unun cinsine dikkat ...)
Kreması için:
-1 lt. süt
-2 kaşık dolusu un
-2 kaşık dolusu buğday nişastası
-vanilya
-6-7 kaşık kadar esmer şeker ( bu sebeple krema bej renkte oldu)
Ve 1 adet 25 cm çapında kelepçeli pandispanya kalıbı
Yapılışı
Benim kelepçeli kalıbım 25 cm olduğu için bisküvileri yaklaşık 25 cm çapında pişirdim. Kelepçeli kalıp ne işe yarayacak derseniz, pişirdiğimiz bisküvileri aralarına krema sürerek kalıba yerleştirip öyle buzdolabına kaldırıyoruz. Pasta hazır olunca kalıptan çıkarıyoruz.Bisküvileri hazırlamak için verilen malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru üç eşit parçaya bölün.İki parçasına kakao yedirip yoğurun.Üç parça hamuru ayrı ayrı açarak- kalıp ölçüsünde- pişirin. Kelepçeli kalıba önce kakaolu bisküvi sonra bol krema (krema ılık olacak) sonra beyaz bisküvi - krema en üste son kakaolu biküviyi koyup kalan kremayı boşaltın.Üzerini çikolata ile süsleyin. Soğutup buzdolabına kaldırın.5-6 saat sonra yenmeye hazır.Kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapın . İncecik koyduğunuz bisküviler kabarmış olacak.Bayram için bu pastayı limonlu hazırlamayı düşünüyorum. Tek yapmam gereken hamura ve kremaya limon kabuğu rendesi eklemek.
0 Responses to "Bisküvi + Krema= Pasta"
Yorum Gönder