BeZe Neden ve Nasıl Yapılır?

Author: LUGAS // Category: , ,


Benim hiç aram yoktur amaa...
" Ellerine sağlık anneciğim ,çok güzel olmuş"...
Cümlesin duymak için yapıyorum... :)
Mutfakta vakit geçiren her anneyi çok mutlu edecek bir söz bu. Beze yapmayı deneyip başarılı olunca tarifini ve püf noktalarını sizinle paylaşmak istedim. Yemesi hoş ,besin değeri olmayan çocukların çok sevdiği bir tatlı... Beze yapımını bilenler kendi tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

*Beze Yapmanın Püf Noktaları:

-Beze, yumurta akı ve pudra şekeri kullanılarak yapılan bir tatlı.
-Yumurta akları oda sıcaklığında olmalı.
-Yumurta akları hafif ısıtılırsa daha kolay çırpılıp sert kıvama getirirebilir.
-Yumurta akına kesinlikle sarısı karışmamalı.
-Yumurta aklarının kar gibi beyazlaşması için bir tutam tuz veya krem tartar kullanılmalı.
-Şeffaf olan aklar çırpıldıkça sertleşip kar kıvamına gelir, kabı ters çevirdiğinizde dökülmüyorsa kıvam olmuş demektir.
-Beze karışımına birkaç damla limon suyu veya 1- 2 fiske limon kabuğu rendesi konularak yumurta kokusu engellenebilir.
-Yumurta aklarını şekerle katı kıvama gelene kadara çırpmalısınız.
-Şekere bir çay kaşığı nişasta eklenmeli,
-En önemli püf noktası bezeleri pişirebilmek. Ben yüksek ısıda kısa süreli pişrmeyi denedim krem rengi oldu. -Beyaz bezeler elde etmek için, düşük ısıda uzun sürede pişirmek gerekiyor.Fırınınıza göre 50- 80 C de 2- 3 saat pişebiliyor.

Malzemeler
-2 yumurta akı (oda sıcaklığında)
-2 çay bardağı pudra şekeri (100 gr.)
- Bir tutam tuz
-1 çay kaşığı nişasta
Yapılışı
Yumurta aklarını karıştırma kabına alın, bir tutam tuz serpin. Nişasta karıştırdığınız pudra şekerini katıp 10 - 15 dakika çırpın. Katı kıvama , kabı ters çevirdiğinizde dökülmeyecek hale, geldiğinde olmuş demektir. 1,5 tatlı kaşığı kadar alıp yağlı kağıt serilmiş tepside şekillendirin. 80 C de sertleşip kabarana kadar pişirin. Uzun sürebilir.

0 Responses to "BeZe Neden ve Nasıl Yapılır?"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...