BAGEL

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 Su bardağı sıcak su
- 2 Tatlı kaşığı kuru maya
- 1 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 Su bardağı un
- 1 Tatlı kaşığı tuz
HAŞLAMA SUYU İÇİN:
- 2 lt su
- 1 Yemek kaşığı toz şeker
- 1 Çay kaşığı karbonat
ÜZERİ İÇİN:
- Mavi haşhaş
- Beyaz haşhaş
- Susam

- Çekirdek
HAZIRLANIŞI:
- Un,tuz,şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın.Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı ve sıcak suyu ilave ederek 10 dakika yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat bekletin.
- Mutfak tezgahını unlayın.Hamuru tezgaha alıp 2 dakika yoğurup 10 parçaya ayırın.Her parçayı tezgah üzerinde yuvarlayın ve 10 dakika dinlendirin.Avucunuzun içiyle hafifçe bastırarak ortasını delin ve parmağınızla döndürerek simit şekli verin.
- Üzerine un serpip örtün ve 15 dakika daha bekletin.Fırını 200 dereceye ayarlayın.Kaynama suyu için suya şeker ve karbonatı ilave edip kaynatın.Hazırladığınız ekmekleri suya atark 1 dakika haşlayıp kevgir yardımı ile temiz bir mutfak bezinin üzerine alın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ekmekleri yerleştirin.Üzerlerine haşhaş,susam ve çekirdek serpin.Fırında 20-25 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapınız.
AFİYET OLSUN.

0 Responses to "BAGEL"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...