Ayva Tatlısı

Author: LUGAS // Category:


Tarifi yapalı çok oldu aslında. Oktay Usta'nın tarifini değiştirerek yaptım. Asıl tarifte ayvalar yuvarlak kesilip ortalarına elma rendesi konuyordu. Bu tarifte asıl güzel olan ayvaların fırında uzun sürede piştikleri için çok hoş bir renk almaları...

Malzemeler:

  • 3 adet ayva
  • 1-1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

üzeri için; ceviz, kaymak, krem şanti veya dondurma

Hazırlanışı:

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye kesin. Çekirdek kısımlarını ayırın. Bir cam tepsiye ayvaları yerleştirin. Ortalarına 1-1,5 çorba kaşığı şeker koyun. Tepsiye suyu ekleyin. Ayva çekirdeklerini de koyup tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 175 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin ( Ben1,5 saat pişirdim ayvalar biraz fazla pişti.) Pişerken arasıra tepsinin üzerini açıp suyu ayvaların üzerine gezdirin. Ayvalar soğuduktan sonra üzerine dondurma veya kaymak koyup ceviz serpin.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Ayva Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...