AYVA REÇELİ

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 kg Ayva
- 1 kg Toz şeker
- 2 Adet limon
HAZIRLANIŞI:
-Ayvaların kabuklarını soyalım.Dörde bölüp çekirdeklerini çıkaralım.Geniş bir kaba su dolduralım ve içine bir limon suyunu sıkalım.Ayvaları üçgen,kibrit çöpü vb doğrayıp limonlu suya koyalım ayvaların kararmasını önlemek için.Bütün hepsini doğradıktan sonra tekrar yıkayalım ve bir tencereye koyalım.Ayvaların üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen ayvaların üzerine şekeri ilave edelim ve orta ateşte reçel kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Reçel kıvamına gelince bir limonun suyunu sıkalım ve ilave edelim bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Reçelimizin köpüklerini temizleyelim ve bir cam kavanoza koyalım iyice soğuduktan sonra kapağını kapatalım.
NOT:Reçelinizin renginin yukarıdaki gibi olmasını isterseniz ayvanın çekirdeklerinden 8-10 tanesini küçük bir tülbent parçasının içine bağlayın ve reçelle birlikte kaynatın daha sonra çıkarın.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "AYVA REÇELİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...