2010 yılının her anlamda bereketli geçmesini istediğim için yılın ilk tarifini Aşure ile açmak istedim.
Sevgilerimle :)
Malzemeler:
Sevgilerimle :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- yarım su bardağı nohut
- yarım su bardağı kuru fasulye
- 1 çay bardağı pirinç
- yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
- yarım su bardağı kuru üzüm
- 2 portakal kabuğu veya 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 4 adet karanfil
- 3 su bardağı toz şeker
- 10 su bardağı su
Yapılışı:
- Aşurelik buğday, nohut ve fasulye ayrı ayrı kaplarda 1 akşam öncesinden ıslatılıp suda bekletilir. Suyun ılık olması gerekir.
- Ertesi gün buğday 8 su bardağı su ile haşlanır süzülür. Aynı şekilde fasulye ve nohutta ayrı kaplarda haşlanır ve süzülür.
- Haşlanıp süzülen buğdayın içine pirinç ile haşnamış fasulye ve nohutta ilave edilip 10-15 dk kadar pişirilir.
- Küçük küçük doğranmış ve ıslatılmış kayısı, kuru üzüm ile karanfil ve portakal kabuğu rendeside ilave edilerek 15 dk daha pişirilir.
- En son şeker ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilip, karıştırılır ve ateşten alınır.
- Oda sıcaklığında soğumaya bırakılan aşure daha sonra servis kaplarına alınarak istenen farklı malzemelerle süslenir. Ben ceviz, tarçın ve portakal kabuğu ile susledim. Afiyet olsun...
0 Responses to "Aşure"
Yorum Gönder