Aşure

Author: LUGAS // Category:
2010 yılının her anlamda bereketli geçmesini istediğim için yılın ilk tarifini Aşure ile açmak istedim.
Sevgilerimle :)

Malzemeler:
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • yarım su bardağı nohut
  • yarım su bardağı kuru fasulye
  • 1 çay bardağı pirinç
  • yarım su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2 portakal kabuğu veya 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 4 adet karanfil
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 10 su bardağı su

Yapılışı:

  1. Aşurelik buğday, nohut ve fasulye ayrı ayrı kaplarda 1 akşam öncesinden ıslatılıp suda bekletilir. Suyun ılık olması gerekir.
  2. Ertesi gün buğday 8 su bardağı su ile haşlanır süzülür. Aynı şekilde fasulye ve nohutta ayrı kaplarda haşlanır ve süzülür.
  3. Haşlanıp süzülen buğdayın içine pirinç ile haşnamış fasulye ve nohutta ilave edilip 10-15 dk kadar pişirilir.
  4. Küçük küçük doğranmış ve ıslatılmış kayısı, kuru üzüm ile karanfil ve portakal kabuğu rendeside ilave edilerek 15 dk daha pişirilir.
  5. En son şeker ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilip, karıştırılır ve ateşten alınır.
  6. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılan aşure daha sonra servis kaplarına alınarak istenen farklı malzemelerle süslenir. Ben ceviz, tarçın ve portakal kabuğu ile susledim. Afiyet olsun...

0 Responses to "Aşure"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...