Annemin Un Helvası

Author: LUGAS // Category:


İş yerimizden Reyhan hanım akşam servisle eve dönerken benden güzel bir un helvası tarifi istedi. Bu isteğinden anneme bahsettim. Ertesi gün sürpriz olarak annem helvayı yapmıştı bile. Un helvası yemeyeli uzun zaman olmuştu ve tadı çok hoşuma gitti. Bugün işyerine getirdim ve tadan herkes çok beğendi.

Malzemeler:

  • 1/3 paket tereyağı + 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • un
Yapılışı:

Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alın ve eritin. İçine yağın karacağı kadar un ekleyin. Annem yaklaşık olarak 1,5 su bardağı normal un, un paketi bitince de yarım su bardağı kadar tam buğday unu katmış. 1-2 sefer karıştırdıktan sonra fıstıkları ekleyin. Rengi hafif dönene kadar kavurun. Diğer tarafta süt ve şekeri iyice karıştırın. Unlu karışıma şekerli sütü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sütünü çekene kadar karıştırın ve helva kıvamına gelince tencerenin altını kapatın. Kapağı kapalı halde 5-10 dk dinlendirin. Annem helvaya dondurma kaşığı ile şekil vermiş. Ben de işyerine getirirken helvaları kağıt muffin kalıplarına yerleştirdim.



Resimdeki boyutlarda yaklaşık 20-25 adet helva çıktı.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Annemin Un Helvası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...