Sevgili Tijen' in "Her güne Bir Yemek" kitabı biz bayanları önemli bir sorundan kurtaracak nitelikte: Bugün ne pişireceğim? Sorusu neredeyse hergün kendime sorduğum bir sorudur, özellikle sıkışık anlarda cevabını bulmakta zorluk çektiğim.Kitapta mevsime uygun malzemelerle yapılan , sağlıklı yemek tarifleri sayesinde bir yıl boyunca hergün ne pişireceğimiz belirlenmiş durumda.Üstelik her tarifin kenarına iliştirilmiş anekdotlarla yatmadan önce de başucunuzdan ayırmayacağınız bir yemek kitabı...
Bradley Ailesi'nin " Gelecek Yiyeceklerde " adlı kitabından sonra yayımladığı " Bradley Mutfağı" tamamen sağlıklı ve az kalorili yemek tarifleri içeren bir kitap. Yaşanmış küçük hikayelerle kitap daha zevkli bir hal almış. Bradley Ailesi 'nin her iki kitabı da arada bir bakıp kendimize çeki düzen vermek açısından el altında bulunmalı. Yalnız Anthony Bradley 'in "Türkler tatlıya çok düşkün şişmanlığın nedeni bu , Avrupalı genelde sütlü tatlılar yer ve daha sağlıklı beslenir" anlamına gelen cümleleri beni biraz düşündürdü. Obezlik batıya özgü ve yüzlerce pasta , kek, şeker tarifini yine Avrupa 'da buluyoruz.Ve Türk mutfağında zeytinyağlı , sebze ve bakliyat biraradayken , bizde olmayan yalnızca bilinçsizlik gibi geliyor.
Diyetisyen Aysun- Murat Gökçen 'in yazdığı " Beyaz Diyet" kitabında ilgimi çeken iki başlık Prof. Dr. Ayşe Baysal 'ın ' insanlar 50 yıl sonra zayıflama diyeti uygulayacaklar mı?' yazısıyla , 'Ne kadar iyi besleniyorsunuz ' başlıklı anket. Bunun dışında beyaz diyet zayıflama programı da kitapta yer alıyor. Diyetisyenlerin meslek hatıraları da kitabı okunur kılıyor.
Sempatik aşçımız Oktay Usta 'nın "Mutfak Sırları" kitabında " mutfakta çareler tükenmez" lafını gerçek kılan yüzlerce püf noktası ve önemli ayrıntı var. Bunun dışında benim en çok ' Yemek Tabirleri ' bölümü ilgimi çekti.Mutfak rafında , tarif defterinden sonra yer alması gereken bir kitap.
Suzanne Swan Türkiye'yi karış karış gezerek peynir kültürümüzü araştırıp fotoğraflamış.'Türkiye 'nin Peynir Hazineleri 'kitabı baskı ve fotoğraf kalitesi açısından dört dörtlük bir kitap. Kitabın başında Türkiye 'ye özgü 160 çeşit peynirden söz ediliyor.Bu peynirlerden yaklaşık 85 adeti fotoğraflanıp araştırılmış.Ve hatta Swan tarafından tadına bakılıp , lezzeti hakkında bilgi verilmiş. Peynir severler ve mutfakta macera arayanlar için bulunmaz bir kitap. Peynir Hazineleri , Süt Uyuyunca (Artun Ünsal)' nın yanında yerini almalı .
0 Responses to "5 Kitap 5 Yorum"
Yorum Gönder