YUFKALI TEL KADAYIF TATLISI

Author: LUGAS // Category:
Bugün çok sevdiğim bir tatlının tarifini vereceğim.Aynı zaman da PDÇS-20 etkinliğine de bu tarifle katılmak istiyorum.Etkinliği düzenleyen http://mucizembenibul.blogspot.com kolay gelsin der daveti için de teşekküretmek istiyorum.


Malzememiz:
2 adet yufka
1/2 su bardağı sıvıyağ ve su karışımı
250 gr kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
150 gr tereyağı
İstenirse üzerine toz antep fıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:Şerbet bir tencerede kaynarken yufkaları düz bir zemine serip ortadan ikiye ayıralım.Elde ettiğimiz 4 yufkanın her birini su ve sıvıyağ karışımı ile ıslatalım.Islattığımız yufkanın üzerine parçalara böldüğümüz tel kadayıftan serpelim.Onun üzerine de bol miktarda ceviz serpelim.Yufkanın kenarlarını içe doğru hafifçe toplayıp sıkıca saralım.Ruloları 2 parmak kalınlığında keselim.Kestiğimiz ruloları yağlanmış tepsiye aralıksız olarak dizelim.Üzerine tereyağı eritip gezdirelim.180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim. İstenirse üzerine servis yaparken antep fıstığı dökülebilir.Afiyet olsun .




0 Responses to "YUFKALI TEL KADAYIF TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...