| ||||||
Hazırlanışı | ||||||
| ||||||
Oda ısısında yumurta şekerle köpürtülür. öncelikle sıvılar eklenip iyice çırpılır.
Ardından un ve kabartma tozu eklenip kek kıvami ında pişirilir (mikseri yukarı kaldırıp hamurun üstüne şekil çizin şekil duruyorsa kek kıvamı olmuştur.) Yağlanmış tepsiye dökülüp 160 derecede pişirilir.şerbeti hazırlayiın inmesine yakın limon suyunu ekleyin.tatlı sıcak ,şerbet ılıkken üstüne dökün. Yalnız unutmayın her zaman fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkmalı. |
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "Yoğurt Tatlısı"
Yorum Gönder