Vişneli Muhallebi

Author: LUGAS // Category:
Vişneli Muhallebi

  • 2 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Vişne şekerlemesi için

  • 1 kutu (500 gr.) dondurulmuş vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için

  • Hindistan cevizi

Yapılışı

  • Önce iki litre sütü derin bir tencereye alın.
  • Bir su bardağı pirinç unu ve 1,5 su bardağı toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, orta ateşte muhallebi kaynayıp da kıvamı yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirin.
  • Sonrasında muhallebiyi üzerlerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bu arada, dondurulmuş vişneleri sudan geçirip iyice çözülmesini sağlayın ve süzün.
  • Vişneleri küçük bir tencereye alarak 1 çay bardağı toz şekerle karıştırın ve suyunu bırakıp kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Daha sonra bu karışıma 2 dolu tatlı kaşığı mısır nişastasını ekleyerek topaklanmasına izin vermeyecek kadar hızlı karıştırıp kıvamını koyulaştırın.
  • Vişne şekerlemesini ateşi kısıp bir süre karıştırarak pişirdikten sonra, biraz ılıtın.
  • Kuplara paylaştırdığınız muhallebilerin üzerini kaplayacak şekilde her birine vişne şekerlemesini yayın ve üzerine bol miktarda hindistan cevizi serpin.
  • İyice oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına koyun ve birkaç saat bekletin.

0 Responses to "Vişneli Muhallebi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...