Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
10 dilim ekmek
2 su bardağı tereyağ
1 kg. vişne (dondurulmuş kullanabilirsiniz)
1.5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Hazırlanışı
Ekmekleri ızgarada biraz sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız. Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz. Ekmekleri bir tepsiye diziniz. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz. Karıştırarak çok hafif ateşte on dakika kaynatınız. Suyundan bir bölümünü ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz. Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz. Kalan vişne suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz. Tepsiye çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşten indiriniz. Soğuyunca ikram ediniz. Dondurulmuş vişne kullanmak istemiyorsanız, kış aylarında vişne reçelinden yararlanabilirsiniz. Reçel sulandırılarak ekmeklerin üzerine dökülür.
0 Responses to "Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi"
Yorum Gönder