Üzümlü Kremalı Milföy tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
350 gr. milföy hamuru
150'şer gr. siyah ve yeşil üzüm
2 yemek kaşığı kayısı marmeladı
1 yemek kaşığı pudraşekeri
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını şekerle iyice çırpın. Un ve nişastayı katın. Ilık sütü yedirerek ekleyin. Kısık ateşte koyu muhalebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp yağı ekleyin. karıştırarak soğutun. Dondurulmuş hamur parçalarını, unlanmış tezgahın üzerine kenarları hafifçe üst üste binecek şekilde dizin, buzu çözülünce 12 adet 4x4 cm büyüklüğünde kareler kesin. Kalan hamurdan 28 cm çapında daire kesin. yumurtayı hamurun üzerine sürün. Çatalın ucuyla daireye delikler açın. Buzdolabında 30 dk. bekletin. önceden 200 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 20-25 dk. pişirin. Üzümleri ikiye bölüp çekirdekleri çıkarın. Kayısı marmelatını kısık ateşte ısıtıp pastanıza fırçayla sürün. üzümlerin yarısını üzerine dizin. Soğumuş kremayı sıkma torbasına doldurup pastayı kaplayın. Kalan zümleri üzerine serpiştirip 1 saat buzdolabında bekletin. Servisten önce pudra şekeri serpin.
Not: Milföy hamurunun buzlarının iyice çözülmesini bekleyin. Sabırsız olursanız parçaları birbirine iyice yapıştıramazsınız. Krema içinde krema sıkma torbanız yoksa, köşesini keseceğiniz bir naylon torba aynı işi görebilir.

0 Responses to "Üzümlü Kremalı Milföy tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...