Un Helvasi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler;

2 su bardagi un

1.5 su bardagi seker

2 su bardagi su

200 gr tereyag veya margarin

Yapilisi;

1.5 su bardagi seker, 2 su bardagi suda eritilir, derin bir tencerede margarin veya tereyag eritilir ve un karistirilarak eriyen yaga ilav edilir, orta derecede 13-15 dakika kavrulur, un koyu bir renk alicaktir, tencere kenara alinir 5 dakika kadar dinlendirilir, sekerli su yavas yavas karistirilarak ilave edeilir helvayi kenara cekmemizin sebebi, suyu dökünce sicakliktan ötürü etrafa sicramamasi icin) orta derece isida tekrar karsirtirilarak kavrulmaya devam edilir, helva tencereye ve kasiga yapismadigi anda ocaktan alinir, havlu veya peceteyle tipki pilav gibi 20 dakika demlenmeye birakilir..

Afiyet olsun

0 Responses to "Un Helvasi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...