Tiramisu tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
1/2 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı su (kaynar)
1 çorba kaşığı nescafe (koyu)
16 adet kedi dili bisküvi
3 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
1/4 çay kaşığı muskat
250 gr. labne peynir
60 gr. çikolata (rendelenmiş)
Pudra şekeri (süslemek için
Hazırlanışı
Kaynar suya kahve ve şekerin yarısını katıp karıştırın, ılınıncaya kadar bekleyin. 20 cm. çapında bir servis kasesine kedi dillerinin yarısını dizin ve üzerlerine hazırladığınız kahveli karışımın yarısını dökün. Yumurta sarıları, muskat ve kalan şekeri koyulaşana kadar çırpın, labne peyniri ilave edip, karıştırın. Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak labneli karışıma ilave edin. Karışımın yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Kalan kedi dillerini kalan kahveli suya batırıp, labneli karışımın üzernie dizin. En süte kalan labneli karışımı döküp, düzeltin. Soğuduktan sonra, üzerine rendelenmiş çikolata ve pudra şekeri serpip, servis yapın.
0 Responses to "Tiramisu tarifi"
Yorum Gönder