Tiramisu tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
350 gr. löfelbisküvi (Kedidili)
5 yumurta
500 gr. labne peyniri
6 kaşık toz şeker
50 gr. tereyağı
2 paket vanilya
2 bardak su
(Kaynatılıp ılıtılmış)
4 kaşık nescafe
Yarım çay bardağı kakao
Hazırlanışı
Yumurtaların beyazlarını ayırın,şekerin yarısını içine ilave edip sertleşinceye kadar mikserle karıştırın. Diger tarafta şekerin yarısını yumurta sarılarına ilave edip köpürene kadar mikserle karıştırın içine erimiş tereyağııi ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurta beyazlarının içine labne peynirini ve vanilyayı ilave edip dikkatlice söndürmeden karış
tırın. Daha sonra sarılarıda ilave edip yavaşça karıştırın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Diğer tarafta kaynamış ılınmış suyun içine neskafe koyup eritin. Buzdolabından çıkardığımız kremayı uzun bir cam tepsi içine bir kepçe koyup spatülayla yayın. Löfel bisküvitleri kahveli suya iyce bulayıp tepsiye sıkıca dizin. Tepsi dolunca üzerine 2 dolu kepçe krema döküp yayıyoruz ve tekrar kahveyle ıslatılmış bisküvileri yer kalmıyacak şekilde dizip üstüne kalan kremanın hepsini yayiyoruz. Spatülle düzeltip üstüne bolca kakao eliyoruz.24 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun . Bu tarifi okuyan herkese denemesini öneriyorum pişman olmayacaksınız.
Bize bu tarifi Almanyadan yollayan Gülcan hanıma teşekkür ederiz.

0 Responses to "Tiramisu tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...