Tavuklu Girit Kabağı Dolması-Domates Soslu Bostan Patlıcanı Kızartması
Author: LUGAS // Category: Tavuk Yemekleri, Zeytinyağlılar - Sebze Yemekleri
Tavuklu Girit Kabağı Dolması
2 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
6 Girit kabağı
1 Tavuk göğsü (kemiksiz)
5 Orta boy domates
2 Soğan, 3 diş sarımsak
2 Yeşil biber, 1 kırmızı biber
1 Su bardağı bezelye
1 Yemek kaşığı acısız biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz, tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı: Soğan ve biberleri küçük kesip biraz sıvı yağında kavurun. Küçük kesilmiş tavuk göğsünü ekleyip soteleyin. İnce kesilmiş sarımsaklarla rendelenmiş domatesleri ilave edip pişirin. Salçaları ekleyin biraz çevirin. Bezelyeyi, mantarı, maydanozu, tuzu, baharatları koyup karıştırın. 2 Su bardağı su ilave edin. 1-2 Taşım kaynatıp süzün ve bir kenarda bekletin. Kabakların başlarını kesip, içlerini oyun. Girit kabaklarının içlerine tavuklu harçtan doldurun. Tavuklu içten süzdüğünüz suyu kabak dolmalarının üzerlerine döküp, kapaklarını kapatın. Tencerenin de kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin.
Domates Soslu Bostan Patlıcanı Kızartması
1 Büyük bostan patlıcanı
1 Küçük soğan, 2 diş sarımsak
1 Yemek kaşığı acısız biber salçası
6 Orta boy domates
Kırmızı toz biber, karabiber
Pul biber, tuz
Sıvı yağ, maydanoz
Yapılışı: Patlıcanı ince dilimleyip, limonlu tuzlu suda bekletin ve yıkayın. Patlıcan dilimlerini kızgın sıvı yağda kızartıp, fazla yağlarını kağıt havluda alın. Domates sosu için, rendelenmiş soğan ve sarımsağı biraz sıvı yağda kavurun. Domatesleri rendeleyip soğana ekleyin. Domates suyunu çekene dek pişirin. Biber salçasını, tuzu, maydanozu, baharatları ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı suyu koyup, 1 taşım kaynatın. Büyük boy tavaya patlıcanları dizin. Üzerine domates sosunu dökün. Patlıcanlar sosunu çekene değin (susuz kalana kadar) pişirin.
2 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
6 Girit kabağı
1 Tavuk göğsü (kemiksiz)
5 Orta boy domates
2 Soğan, 3 diş sarımsak
2 Yeşil biber, 1 kırmızı biber
1 Su bardağı bezelye
1 Yemek kaşığı acısız biber salçası
1 Yemek kaşığı domates salçası
Maydanoz, tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı: Soğan ve biberleri küçük kesip biraz sıvı yağında kavurun. Küçük kesilmiş tavuk göğsünü ekleyip soteleyin. İnce kesilmiş sarımsaklarla rendelenmiş domatesleri ilave edip pişirin. Salçaları ekleyin biraz çevirin. Bezelyeyi, mantarı, maydanozu, tuzu, baharatları koyup karıştırın. 2 Su bardağı su ilave edin. 1-2 Taşım kaynatıp süzün ve bir kenarda bekletin. Kabakların başlarını kesip, içlerini oyun. Girit kabaklarının içlerine tavuklu harçtan doldurun. Tavuklu içten süzdüğünüz suyu kabak dolmalarının üzerlerine döküp, kapaklarını kapatın. Tencerenin de kapağını kapatıp, orta ateşte pişirin.
Domates Soslu Bostan Patlıcanı Kızartması
1 Büyük bostan patlıcanı
1 Küçük soğan, 2 diş sarımsak
1 Yemek kaşığı acısız biber salçası
6 Orta boy domates
Kırmızı toz biber, karabiber
Pul biber, tuz
Sıvı yağ, maydanoz
Yapılışı: Patlıcanı ince dilimleyip, limonlu tuzlu suda bekletin ve yıkayın. Patlıcan dilimlerini kızgın sıvı yağda kızartıp, fazla yağlarını kağıt havluda alın. Domates sosu için, rendelenmiş soğan ve sarımsağı biraz sıvı yağda kavurun. Domatesleri rendeleyip soğana ekleyin. Domates suyunu çekene dek pişirin. Biber salçasını, tuzu, maydanozu, baharatları ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı suyu koyup, 1 taşım kaynatın. Büyük boy tavaya patlıcanları dizin. Üzerine domates sosunu dökün. Patlıcanlar sosunu çekene değin (susuz kalana kadar) pişirin.
0 Responses to "Tavuklu Girit Kabağı Dolması-Domates Soslu Bostan Patlıcanı Kızartması"
Yorum Gönder