Bamya, evlenene kadar, kesilikle yemediğim bir sebzeydi. Ama evliliğimizin ilk günlerinde davetli olarak katıldığımız bir ortamda yemek zorunda kaldım ( yeni gelindim ya :)) ve o güne kadar yemediğime pişman oldum.
Şimdi yazın, kış için yaptığım hazırlıkların başında bamya kurutmak geliyor.
( Bir gün peynir için de aynı şeyi düşünücem diye çok korkuyorum :) Ama peynirin kokusunu hiç sevmiyorumm :) )
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı kuru bamya
- 1 adet kuru soğan
- 3 - 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Sıvıyağ, Tuz
- Limon tuzu
- 1/2 limon suyu
Yapılışı :
İlkolarak kuru bamyalar kaynamakta olan suyun içinne atılarak 1 çay kaşığı limon tuz ve yarım limon suyu ilavesi ile 5 dak. haşlanır.
Diğer tarafta tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve sıvıyağda kavrulur, ardından minik doğranmış kurusoğan ilave edilir ve pembeleştirilir daha sonra salçalarımız ve ezilmiş sarımsak eklenerek bir iki dakika çevrilir ardından haşlayıp suyunu süzdüğümüz bamyalarımız ilave edilerek tuz ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte pişmeye bırakılır. ( Pişiriken de bir iki adet limon tuzu eklerseniz daha iyi olur.)
Arzuya göre limon suyu ilavesi ile servise sunabilirsiniz.
Resimden de farkedebileceğiniz gibi, biz bamyanın yanında kuru soğan olmazsa olmaz diyenlerdeniz.
Afiyet Olsun.
0 Responses to "Tavuklu Bamya"
Yorum Gönder