TAVUK SAC KEBAB
Author: LUGAS // Category:Yaz günlerinin vazgeçilmezi olan mangal ziyafetlerini özleyince evdede yapmak hafta sonu için güzel bir alternatif.Sevgili eşim bu konuda inanılmaz yeteneklidir ben sadece küçük lavaşlar hazırladım canım oğlumda pişirdi tam bir ekip çalışması oldu .Evde yapılanın her zamanki gibi tadı başka.
MALZEMELER:
3Adet tavuk göğsü
2adet soğan
2adet biber
2adetdomates
10adet mantar
3 tane sarımsak
pul biber,tozbiber,karışık köfte baharatı
YAPILIŞI:
Şacımızın içine yağımızı koyup biberleri ,sonra soğanları mantarı koyup güzelce kavuruyoruz.Enson küp doğranmış tavuğuda koyduktan sonra baharatları katıyorruz.Tavuk pişme kıvamına gelince domatesleride katıp ağzını kapatıyoruz.Zaman zaman karıştırıp kontrol ediyoruz.Hepsi iyice özleştikten sonra altını kapatıyoruz.(un,su,maya ile hazırladığımız) lavaşla ve sumaklı soğan salatası ile servis ediyoruz.
0 Responses to "TAVUK SAC KEBAB"
Yorum Gönder