-SÜTLÜ PASTANE KETESİ-
Author: LUGAS // Category:Pastanelerde görüp nasıl yapıldığını hep merak ettiğim puf sünger gibi yumuşacık ,harika bir kete....Yaptığım günün akşamına kalmıyor anında tükeniyor tavsiye ederim deneyin lezzeti sizde görün!!
MALZEMELER:
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yumurta akı
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
maya
un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ,bu ölçüden 18 tane kete çıkıyor bir fırın tepsine 9 tane diziyoruz bezemizi nescafe tabağı büyüklüğünde alıyoruz .Yağlanmış fırın tepsisine koyup ,tepside mayalanmasını bekliyoruz.Mayalanma süreci tammalanınca yumurta sarısını sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırına veriyoruz.
0 Responses to "-SÜTLÜ PASTANE KETESİ-"
Yorum Gönder