Supangle Soslu Kup

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
KAKAOLU KREMA İÇİN
100 GRAM ÇİKOLATA
50 GRAM MARGARİN
YARIM SU BARDAĞI TOZŞEKER
3 ADET YUMURTA
BEYAZ KREMA İÇİN
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
1 ADET LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU
1 LİTRE SÜT
2 PAKET VANİLYA

HAZIRLANIŞI

Çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp madeni bir kap içine alalım. Margarini de kü­çük parçalar halinde aynî-kaba koyup, çikola­tayı benmari usulü eritelim. Çikolatayı ateşten alıp iyice ılıtalım. Üzerine yumurtaları ve ya­rım bardak şekeri ilave edelim. Mikserle yu­murtalar çikolata ile bütünleşene dek çırpalım. Süslemek için çikolatalı sosun bir kısmını ayı­ralım. Kalan çikolatalı kremayı kuplara paylaş­tırarak dökelim. Beyaz krema için, bir tencerede 1 su bardağı şekeri, unu ve rendelenmiş li­mon kabuğunu karıştıralım. Üzerine 4 su bardağı sütü, karıştırarak dökelim. Ara verme­den karıştırarak kremanın üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alalım. Üzerine vanilya­ları ekleyipmikserle yarım dakika çırpalım. Kuplardaki çikolatalı krema üzerine beyaz kremayı boşaltalım. Üzerlerine ayırdığımız çi­kolatalı kremayı gezdireüm. Buzdolabmda birkaç saat soğutup servis yapalım.
supangle


0 Responses to "Supangle Soslu Kup"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...