MALZEMELER
Süt (5 bardak),
Buğday Nişastası (4 yemek kaşığı),
Pirinç Unu (2 yemek kaşığı)
Servisi için: Pudra Şekeri (5 tatlı kaşığı),
Gül Suyu (3 çorba kaşığı)
HAZIRLANIŞI
1 Bir kabın içine 4 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı pirinç unu ve 5 bardak süt ekleyerek iyice çırpın. Üzerine 3 çorba kaşığı gül suyu ilave edin ve tencereyi ocağın üzerine alın.
2 Sütün kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaştıktan sonra 3 dakika daha karıştırarak kaynatın. Kıvamı koyulaşan muhallebiyi ocaktan indirin.
3 Bir tepsinin içine bir miktar su ekleyerek tepsinin içini sulayın. Tepsinin tüm yüzeyi sulandıktan sonra kalan fazla suyu boşaltın. Ocaktan indirdiğiniz muhallebiyi tepsinin içine dökün. Yarım saat dinlendirin. Buzdolabında soğutun ve ters bir şekilde servis tabağına alarak servis edin.
0 Responses to "Su Muhallebisi"
Yorum Gönder