Şekerli Lokma
Ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Lokmaları kızartıp, toz şekere bulayın. Şekerli lokmaları sıcak veya soğuk servis yapın.
Patatesli Mantarlı Ay Böreği
1 Su bardağı haşlanmış küp kesilmiş mantar
1 Orta boy soğan, 3 patates
Nane, karabiber, pul biber,
Soya sosu, sıvı yağ
1 Yumurta sarısı
2 Yufka, haşhaş
Yapılışı: Soğanı yemeklik kesip sıvıyağında biraz soteleyin. Patatesleri küçük küp kesip, soğana ekleyin ve yumuşayana dek kavurun. Mantarı, baharatları, soya sosunu ( soya sosu tuzlu olduğu için tuz koymayın) ilave edip biraz daha soteleyin. Ocaktan alıp patatesli içi soğutun. Yufkaları dörde kesin. Yufkalara harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın ve ay şekli verin. Ay böreklerinin üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine haşhaş serpip fırında pişirin.
Ekmek hamurundan küçük parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Lokmaları kızartıp, toz şekere bulayın. Şekerli lokmaları sıcak veya soğuk servis yapın.
Patatesli Mantarlı Ay Böreği
1 Su bardağı haşlanmış küp kesilmiş mantar
1 Orta boy soğan, 3 patates
Nane, karabiber, pul biber,
Soya sosu, sıvı yağ
1 Yumurta sarısı
2 Yufka, haşhaş
Yapılışı: Soğanı yemeklik kesip sıvıyağında biraz soteleyin. Patatesleri küçük küp kesip, soğana ekleyin ve yumuşayana dek kavurun. Mantarı, baharatları, soya sosunu ( soya sosu tuzlu olduğu için tuz koymayın) ilave edip biraz daha soteleyin. Ocaktan alıp patatesli içi soğutun. Yufkaları dörde kesin. Yufkalara harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın ve ay şekli verin. Ay böreklerinin üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerlerine haşhaş serpip fırında pişirin.
0 Responses to "Şekerli Lokma-Patatesli Mantarlı Ay Böreği"
Yorum Gönder