Malzemeleri
1,5 kg. şeftali
2 adet yumurta sarısı
120 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
450 gr. un
6 adet yumurta
370 gr. margarin
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz fazla şeker
Hazırlanışı
Kırıntılı harç için, öncelikle soğuk margarini parçalara ayıralım. Un, şeker, tuz ve bademle birlikte karıştıralım. Parmak uçlarımızla işleyerek ekmek kırıntısı gibi görünüm almasını sağlayalım, buzdolabına koyalım. 40×33 santimetre boyutlarında bir tepsiyi yağlı kağıtla kaplayalım veya yağlayalım. Fırını 160 dereceye ayarlayalım. Şeftalileri yıkayıp, soyalım ve çekirdeklerini çıkaralım. Yumurtaların aklarını sarılarından ayıralım. Yumuşatılmış yağ, pudra şekeri, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu ve bir çimdik tuzla krema kıvamı alana dek karıştıralım. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Yumurta aklarını şekerle kar haline gelene kadar çırpalım. Üçte birini yağlı karışıma katalım. Daha sonra geri kalanını unla birlikte ilave edip, karıştıralım. Bu karışımı tepsiye yayalım. Üzerine şeftali dilimlerini yerleştirelim. En sona de ekmek kırıntısı görünümündeki harcı serpiştirelim. Fırının orta gözünde 40 dakika kadar pişirelim. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis yapalım.
0 Responses to "Şeftalili Pasta"
Yorum Gönder