MALZEMELER
1 KG.ŞEFTALİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
50 GR. CEVİZ
50 GR. BADEM VEYA FINDIK
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yarıdan keserek çekirdek yataklarını çıkaralım ve oyuk kısmı üste gelecek şekilde fırın kabına dizelim, şeftalilerin oyuklarına şeker dolduralım. Fırın kabına 1 su bardağı su gezdirip şeftalilerin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200° ısılı fırında şeftalileri, diriligini kaybedene dek pişirerek fırından alalım, fieftalilerin oyuklarına iri kıyılmış ceviz ve badem doldurup tekrar üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ikinci kez fırmda, şeftaliler yumuşayana dek pişirelim. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte servis yapalım.
0 Responses to "Şeftali Tatlısı"
Yorum Gönder