Şeftali Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
1 KG.ŞEFTALİ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
50 GR. CEVİZ
50 GR. BADEM VEYA FINDIK

HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yarıdan keserek çekirdek yatakla­rını çıkaralım ve oyuk kısmı üste gelecek şekil­de fırın kabına dizelim, şeftalilerin oyuklarına şeker dolduralım. Fırın kabına 1 su bardağı su gezdirip şeftalilerin üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. 200° ısılı fırında şeftalileri, diriligini kaybedene dek pişirerek fırından alalım, fieftalilerin oyuklarına iri kıyılmış ceviz ve ba­dem doldurup tekrar üzerini alüminyum folyo ile kapatarak ikinci kez fırmda, şeftaliler yu­muşayana dek pişirelim. Şeftalileri soğutarak sosuyla birlikte servis yapalım.
seftali

0 Responses to "Şeftali Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...