Çoçuklarımıza hazır aldığımızda severek yedikleri ancak ev yapımı olduğunda hem içimize sinenerek hemde bereketli olması açısından tercih edeceğiniz bir tarif.ilk yaptığımda yok dedim bu milföy hamuru gibi zor sonra sonuç ortaya çıkınca hamburger ekmeğinin aynısı . yumuşacık ve puf çoçuklarda sevince sık sık yapar oldum.
MALZEMELER:
Yarım kilo un
20grşeker
1çay bardağı süt
12grtuz
30gr maya
YAPILIŞI:
Hamur yoğurma kabımıza unu ,şekeri sütü koyup suyla yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.tarifte buğdağ kokusu hissedene kadar deniyor 15 dk nerdeyse yoğurdum hamur yoğurma makinası olanlar onda yapabilirler.aceba buğday kokusu nasıldır derken maya koyulmuş gibi bir koku sonra tuzu katıp biraz daha en sona mayamızıda ekledikten sonra güzelce yoğuruyoruz.ne kadar iyi yoğurulursa sonuç o kadar mükemmel oluyor. Elimizi suyla ıslatarak. elimizle ister yuvarlak istersek sandeviç şekli veriyoruz. 200 Derecede ısınmış fırında altına su koyarak pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz yüzüne biraz su serperek hemen fırın tepsisini kapatıyoruz.Sonrada kaşar, domates,biber içinizden gelen sevdiğiniz tatlarla sunup yiyebilirsiniz.AFİYET OLSUN.
0 Responses to "SANDEVİÇ EKMEĞİ"
Yorum Gönder