şambali

Author: LUGAS // Category:
Nihayet bu haftasonu eşime şambali yapabildim.
Hakiki mi değil mi bilemiyorum ama severek yedi.

Aslında bugünkü şambali testini misafirlerimizle beraber yaptık.
Bazen bize anne baba kadar yakın olan , bazen de yakın arkadaş gibi sohbetler ettiğimiz sevgili yazlık komşularımız konuk oldu masamıza. Onları Bornova'da ağırlamanın keyfini yaşadık, özlem giderdik.
Tatlılarımızı yerken Kemal Abi hukuk fakültesinde öğrenciyken kağıt arasında yediği ve tadına doyamadığı şambalileri hatırladı. Anladım ki beyler için şöyle yoğun şuruplu, şeker oranı biraz daha yüksek olsa, daha da makbule geçecek. Eleştirilere rağmen bizden daha fazla yemeleri de tatlımın güzel olduğunun kanıtıydı bence.

Malzemeler:
  • 2 sb yoğurt
  • 1.5 sb şeker
  • 1 sb un
  • 3 sb irmik
  • kabartma tozu
  • badem

Şurubu için

  • 4 sb şeker
  • 3 sb su
  • biraz limon suyu

Yapılışı

  • İşe bademleri kırarak başladık. Bu konuda oğlumdan yardım aldım. Daha sonra onları sıcak suya atarak, kısa süre beklettik. Bu şekilde kabukları kolayca soyuldu.
  • Sonrası bildiğiniz gibi, hepsini karıştırıp tepsiye döktüm.
  • Üzerlerine bademleri sıraladım. Ve 170-180 C fırında üstü kızarana dek pişirdim.
  • Daha sonra şurubunu hazırlayıp, üzerine döktüm.

0 Responses to "şambali"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...