REVANİ

Author: LUGAS // Category:
Ben geçtiğimiz bayram revani yaptım.Tarifini de yemek günlüğümden aldım.Daha öncede denemiştim.Çok hafif bir tatlı oluyor.Yanında da zeytinyağlı yaprak sarması fena olmuyor :)



Malzemeleri:
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Serbeti için:
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Yapılışı: Öncelikle şerbeti kaynatırız.(Ben bu sefer şeker damlasından yaptım.Çok daha pratik.) Diğer tarafta aynı kek hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız fırına süreriz.180 derecede 60 dakika ii geliyor tabii soğuk fırında.Piştikten sonra şerbetimizi ılık olarak dökeriz.En güzel safhası da o kadar şerbeti sünger gibi emişini gözlemlemek diyebilirim
Soğuduktan sonra servis yapılır. Afiyet olsun


0 Responses to "REVANİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...