Pudingli Tatlı

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
6 kişilik
• 1 su bardağı vişne suyu
• 3 çorba kaşığı mısır nişastası
• 3 çorba kaşığı tozşeker
• Bir buçuk çorba kaşığı oralet
• İki buçuk su bardağı su
• 1 paket kakaolu puding
• 1 paket vanilyalı puding

HAZIRLANIŞI
Öncelikle vişne suyunu 1 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı tozşeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Buz kalıplarına paylaştırın ve dondurun. Diğer tarafta bir tencereye 2 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı tozşeker ve bir buçuk çorba kaşığı oraleti alın. Suyu azar azar ilave ederek nişasta ve oraleti ezin. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişirdiğiniz karışımı kupların dibine 3′er çorba kaşığı paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Kakaolu ve vanilyalı pudingi üzerlerindeki tarife göre ayrı ayrı pişirin. Oraletli muhallebinin üzerine önce kakaolu pudingden sonra da vanilyalı pudingden eşit şekilde paylaştırın. Pudingli tatlıları buzdolabında 2-3 saat soğutun. En üste dondurulmuş vişneli buz kalıplarından koyun ve soğuk olarak servis yapın.
puding

0 Responses to "Pudingli Tatlı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...