Profiterol

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
1 su bardağı un
2 yemek kasığı margarin
bir buçuk su bardağı su
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
bir buçuk su bardağı süt
hazır çikolata sosu
Hazırlanışı
Su ve yaği tencerede kaynatıyoruz su kaynar kaynamaz unu ve vanilya şekerini içine atıp ocaktan alin. iyice karıştırıp soğutun (hızlı karıştırın ki top top olmasın) soğuyan hamura yumurtaları katıyoruz. Macunumsu bir kıvama gelince kaşıkla cevizden biraz büyük şekil verip tepsiye yerleştirin. 180° de şişip hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Fırın biraz soğuyunca çıkarın ki fosalmasın. Süte krem şantiyi katıp köpürtün. Pasta şırıngasıyla hamurun içine krem şantiyi fazla taşırmadan doldurun. Üzerine çikolata sosunu dokun afiyet olsun

0 Responses to "Profiterol"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...