PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ TARİFLERİ ETKİNLİĞİ 8
TRÜFLÜ PASTA....Etkinliğimizi bildiğiniz gibi canım arkadaşım AYŞE düzenliyor bende etkinlik için söz verdiğim üzere ikinci tarifim olarak bu pastayı seçtim.Ayşecim inşallah beğenirsin canım.Tekrardan kolay gelsin diliyorum....
MALZEMELER:
Pandispanya İçin :
4 yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 poşet kabartma tozu
Ara kreması için :
1 paket kakaolu pasta kreması
süt(üzerinde yazan miktarda)
Çikolatalı Ganaj ve trüfler İçin :
1,5 kutu (300 gr) çiğ krema
300 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek İçin :
Hindistan cevizi
Pasta şekeri
YAPILIŞI :
İlk olarak pandispanyayı hazırlıyoruz.Yumurtaların sarılarını şekerin yarısıyla iyice çırparak krem kıvamına getiriyoruz.yumurta aklarını da ayrı bir yerde kalan şeker ile kar haline getiriyoruz.Tahta kaşıkla birbirine karıştırıyoruz.En son unu, nişastayı, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla katlaya katlaya karıştırıyoruz.Sıvıyağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp yağlı kağıt yayılmış ama kenarları yağlanmamış kelepçeli kalıba boşatıyoruz .(Kalıbın kenarlarını yağlarsak istendiği kadar kabarmıyor.)180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Ilınınca kalıptan çıkarıp tel ızgaraya alıyoruz.Kenarlarını bıçak yardımıyla tıraşlıyoruz ve kek kırıntılarını trüflere kullanmak üzere bir kaseye alıyoruz. Daha sonra pandispanyamızı ikiye kesip şekerli süt ile ıslatıyoruz. Soğuk süt ile çırparak hazırladığımız pasta kremasını ortasına yayıp üst katını kapatıyoruz. Ve buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.Üst kaplamsı için kremayı bir sos tenceresinde ısıtıyoruz ince kırdığımız çikolatayı tereyağını ekleyip hızlı hareketlerle karıştırıyoruz.Yalnız çikolatalar tam erimeden ocaktan alıyoruz zaten kremanın ısısıyla eriyor karıştırarak pürüzsüz ve parlak bir hale getiriyoruz ve 8 dakika yoğunlaşması için bekletiyoruz. tel ızgaramızın altına bir tepsi koyuyoruz ve Pastayı dolaptan alıp yerleştiriyoruz ganajımızı kepçe yardımıyla tam ortadan başlyıp pastanın üzerine döküyoruz kremamız kendiliğinden pastanın üstünü ve kenarlarını kaplıycak ve fazlası alttaki tepside birikecekBiraz donmasını bekliyoruz.Kaplama tam donmadan elimizle rende hindistan ceviziyle pastamızın kenarını hafif dokunuşlarla kaplıyoruz vepastayı servis tabağına alıp buzdolabına kaldırıyoruz.Tel ızgarayı tepsinin üzerinden alıyoruz.Tepsiye akan kremanın içine kekin kenarlarından çıkan kırıntıları da katıp güzelce karıştırıyoruz ve donması için serin bir yerde (buzdolabı olamaz) bekletiyoruz.Hızlı hareketlerle donan çikolatalı karışımdan toplar yapıp yarısını hindistan cevizine yarısınıda pasta şekerine bulayıp donması için bir tabağa dizip dolaba koyuyoruz.Pastamızın üst kaplaması donunca trüflerle süsleyip afiyetle yiyoruz.
TRÜFLÜ PASTA....Etkinliğimizi bildiğiniz gibi canım arkadaşım AYŞE düzenliyor bende etkinlik için söz verdiğim üzere ikinci tarifim olarak bu pastayı seçtim.Ayşecim inşallah beğenirsin canım.Tekrardan kolay gelsin diliyorum....
MALZEMELER:
Pandispanya İçin :
4 yumurta
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 poşet kabartma tozu
Ara kreması için :
1 paket kakaolu pasta kreması
süt(üzerinde yazan miktarda)
Çikolatalı Ganaj ve trüfler İçin :
1,5 kutu (300 gr) çiğ krema
300 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağ
Süslemek İçin :
Hindistan cevizi
Pasta şekeri
YAPILIŞI :
İlk olarak pandispanyayı hazırlıyoruz.Yumurtaların sarılarını şekerin yarısıyla iyice çırparak krem kıvamına getiriyoruz.yumurta aklarını da ayrı bir yerde kalan şeker ile kar haline getiriyoruz.Tahta kaşıkla birbirine karıştırıyoruz.En son unu, nişastayı, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla katlaya katlaya karıştırıyoruz.Sıvıyağı da ekleyip şöyle bir karıştırıp yağlı kağıt yayılmış ama kenarları yağlanmamış kelepçeli kalıba boşatıyoruz .(Kalıbın kenarlarını yağlarsak istendiği kadar kabarmıyor.)180 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Ilınınca kalıptan çıkarıp tel ızgaraya alıyoruz.Kenarlarını bıçak yardımıyla tıraşlıyoruz ve kek kırıntılarını trüflere kullanmak üzere bir kaseye alıyoruz. Daha sonra pandispanyamızı ikiye kesip şekerli süt ile ıslatıyoruz. Soğuk süt ile çırparak hazırladığımız pasta kremasını ortasına yayıp üst katını kapatıyoruz. Ve buzdolabında dinlenmeye alıyoruz.Üst kaplamsı için kremayı bir sos tenceresinde ısıtıyoruz ince kırdığımız çikolatayı tereyağını ekleyip hızlı hareketlerle karıştırıyoruz.Yalnız çikolatalar tam erimeden ocaktan alıyoruz zaten kremanın ısısıyla eriyor karıştırarak pürüzsüz ve parlak bir hale getiriyoruz ve 8 dakika yoğunlaşması için bekletiyoruz. tel ızgaramızın altına bir tepsi koyuyoruz ve Pastayı dolaptan alıp yerleştiriyoruz ganajımızı kepçe yardımıyla tam ortadan başlyıp pastanın üzerine döküyoruz kremamız kendiliğinden pastanın üstünü ve kenarlarını kaplıycak ve fazlası alttaki tepside birikecekBiraz donmasını bekliyoruz.Kaplama tam donmadan elimizle rende hindistan ceviziyle pastamızın kenarını hafif dokunuşlarla kaplıyoruz vepastayı servis tabağına alıp buzdolabına kaldırıyoruz.Tel ızgarayı tepsinin üzerinden alıyoruz.Tepsiye akan kremanın içine kekin kenarlarından çıkan kırıntıları da katıp güzelce karıştırıyoruz ve donması için serin bir yerde (buzdolabı olamaz) bekletiyoruz.Hızlı hareketlerle donan çikolatalı karışımdan toplar yapıp yarısını hindistan cevizine yarısınıda pasta şekerine bulayıp donması için bir tabağa dizip dolaba koyuyoruz.Pastamızın üst kaplaması donunca trüflerle süsleyip afiyetle yiyoruz.
0 Responses to "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ TARİFLERİ ETKİNLİĞİ 8"
Yorum Gönder