Canınız poğaça istiyorsa ya da evde atıştırmalık birşeyler olsun diye düşünüyorsanız ya da tazeliğini uzun süre korusun diyorsanız ya da yumuşacık olsun diyorsanız vazgeçemeyeceğiniz bir poğaça olacaktır.
Bu tarifi PDÇS-22 içinde yayınlamak istiyorum.Fatoş davetin için çok teşekküreder sana etkinlikte kolay gelsin diyorum . http://fatostuncay.blogcu.com/
Malzememiz:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları üstüne)
1 paket pakmaya
4 çay kaşığı tuz
6.5 su bardağı un (yaklaşık olarak )
susam ve çörek otu
İçi İçin Malzememiz:
Peynir
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Yapılışı:Hamur için olan bütün malzememiz karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur mayalanmadan yuvarlak açılır içine peynir konulup yuvarlak şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu dökülür.Tepside mayalanması için bekletilir.Poğaçalarımız iki katına çıkınca fırına sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Bu tarifi PDÇS-22 içinde yayınlamak istiyorum.Fatoş davetin için çok teşekküreder sana etkinlikte kolay gelsin diyorum . http://fatostuncay.blogcu.com/
Malzememiz:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları üstüne)
1 paket pakmaya
4 çay kaşığı tuz
6.5 su bardağı un (yaklaşık olarak )
susam ve çörek otu
İçi İçin Malzememiz:
Peynir
Maydanoz
Kırmızı pul biber
Yapılışı:Hamur için olan bütün malzememiz karıştırılır.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur mayalanmadan yuvarlak açılır içine peynir konulup yuvarlak şekil verilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Susam ve çörek otu dökülür.Tepside mayalanması için bekletilir.Poğaçalarımız iki katına çıkınca fırına sürülür.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
0 Responses to "POĞAÇA"
Yorum Gönder