Pirasa Böregi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler;
500 gr un
1 tatli kasigi tuz
yarim cay bardagi madensuyu
kivami tutturacak kadar ilik su
ic malzemesi
4-5 dal orta kalinlikta pirasa
yarim cay bardagi siviyag
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi tuz
Yapilisi;
Hamur malzemesi yogrulur ve ic malzemesi hazirlanana kadar dinlenmeye birakilir, pirasalar cok ince dogranir tuzla ovulur ve elde ölmeleri saglanir, siviyag ve pul biberi ilave edilir..
Hamurdan 6 adet beze cikarilir, baklava acar gibi ufak ufak acilir ve ücer ücer üst üste gelicek sekilde konur, tepsi yaglanir ve alta gelicek parca biraz büyük acilir tepsinin kenarlarindan sarkmasi icin, hamur tepsiye yerlestirilir, ic harci konur ve üst parca tam tepsiye denk gelicek sekilde acilir ve ic tepsiye konur..
Sarkan kenarlarda sekil verilicek bicimde tepsinin icine dogru katlanir.. 200 derece firinda üzeri ve alti pembelesince kadar pisirilir pisince üzerine tereyag sürülür..
Afiyet Olsun

0 Responses to "Pirasa Böregi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...