Her zaman yaptığım açmadan çok farklı bir açma yaptım..
Çok yumuşak ve lezzetli oldular bundan sonra bu açmalardan yapacağım kesinlikle..
Tarifine gelince..!
Çok yumuşak ve lezzetli oldular bundan sonra bu açmalardan yapacağım kesinlikle..
Tarifine gelince..!
Malzemeler:
1 Yumurta
3 bardak un
1 kahve fincaı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
1 küp maya
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
Üzeri için :
100 gr. beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
*Tüm malzemeler derin bir kaba konur ve ılık su yardımıyla birlikte yoğurulur..
*Kabarması için üzeri örtülür ve bir kenara konulur..
*Yarım saat kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, iki avuç arasında uzatılır ve burdurarak yuvarlak şekli verildikten sonra yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir..
*Yuvarlakların ortasına parçalanmış peynirden oturtulur ve kabarmaya bırakılır..
*Bu arada fırın ısısı 180 e getirilir ve 15-20 dakika kadar kabartılır açmalar..
*Kabaran açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına sürülür, pembeleşene kadar pişirilir..
1 Yumurta
3 bardak un
1 kahve fincaı sıvıyağ
3 çorba kaşığı margarin
1 küp maya
1 kahve fincanı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak ılık su
Üzeri için :
100 gr. beyaz peynir
1 yumurtanın sarısı
Yapılışı;
*Tüm malzemeler derin bir kaba konur ve ılık su yardımıyla birlikte yoğurulur..
*Kabarması için üzeri örtülür ve bir kenara konulur..
*Yarım saat kabardıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır, iki avuç arasında uzatılır ve burdurarak yuvarlak şekli verildikten sonra yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine dizilir..
*Yuvarlakların ortasına parçalanmış peynirden oturtulur ve kabarmaya bırakılır..
*Bu arada fırın ısısı 180 e getirilir ve 15-20 dakika kadar kabartılır açmalar..
*Kabaran açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına sürülür, pembeleşene kadar pişirilir..
Afiyet Olsun
0 Responses to "Peynirli Açma"
Yorum Gönder