PembeKek tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
1 ölçü şeker
2 ölçü un
Yarım ölçü sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
75 gram tereyağı
1 ölçüyü bir bardak ya da 1 fincan olarak alabilirsiniz
Hazırlanışı
Fırınınızı 180° ısıtın. Yumurtaların sarısıyla beyazını ayırıp, ayrı kaplara koyun. Yoğurt, şeker ve yumurta sarısını karıştırma kabında karıştıp un, kabartma tozu ve sıvı yağı yavaş yavaş ekleyip ve iyice karıştırın. Yumurtaları çatalla veya çırpıcı ile iyice çırpıp, yavaşça karışımın üzerine dökün. Kalp şeklindeki küçük kapları üçte ikisine kadar doldurun. 15 dakika fırında pişirin. Pişmiş keki kabında soğuması için bekletin. Daha sonra kabı ters çevirip servis tabağına koyun.
Kekin üst kaplaması için: Şekeri erimiş tereyağı ile iyice karıştın. Şirin pembe bir renk elde etmek için birkaç damla gıda boyası ekleyin. Hazırladığın kaplama malzemesini keklerin üzerine yayın.
0 Responses to "PembeKek tarifi"
Yorum Gönder