Malzememiz:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
3 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı (tepeleme) karbonat
Aldığı kadar un (5 su bardağı kadar)
Yapılışı:Tüm malzememizi karıştırıp güzel bir hamur yapalım.Poğaça hamurundan biraz sert olacak.15 dakika dinlendirelim. Hamurumuzu 3 e bölüp yuvarlayarak uzatalım.Keskin bir bıçakla yarım santimden daha az olacak şekilde dilimleyelim.200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkarıp dilimleri birbirinden ayıralım.Tepsiye dizip tekrar kuruyana kadar pişirelim.
Tarifimiz bu kadar ilk yaptığımda Dilek'in tarifine harfiyen uydum.Fakat hamur halinde dilimlemek bana çok zor geldi.Acaba dedim önce pişirsem sonra dilimlesem ve öyle yaptım.Bu daha kolayıma geldi.Altta da resimleri ekledim.Tabii görüntü değişiyor.Bir tanesi kızarmış ekmeğe benzerken diğeri daha orjinal oluyor.Ama tadı değişmiyor.Artık siz nasıl tercih ederseniz. Sevgilerle. Afiyet olsun.
0 Responses to "PEKSİMET"
Yorum Gönder