PEKMEZLİ KABAK

Author: LUGAS // Category: ,
Ben küçükken rahmetli babannemin yaptığı tadı bal kabağından biraz daha farklı olan güzel bir tatlı.Hiç yememiş olanlar için biraz değişik gelebilir ama benim özlediğim bir lezzetmiş.Bu kış bu kabaktan pişirdim .Bizde kara kabak denir ama başka bir ismi de olabilir.Kabuğu oldukca serttir.Bu kabağın kabaklı gözlemesi de çok güzel olur.





Tatlımızı yapmak çok kolay.Ama kabağı parçalamak çok zor.Bir porsiyonluk parçalara ayrılır.Kabağın kabukları soyulmaz.Zaten soymaya kalksanız bile imkansızdır.Tenceremizin tabanına ilk sıra düz olarak yerleştirilir.Üzerine gelecek olanlar ters olarak kapatılır.Tencere dolasıya kadar yerleştirilir.Tabana az su ilave edilir.Kısık ateşte pişirilir.Soğuduktan sonra tabağa alınır üzerine pekmez konulur.Tatlı kaşığı ile afiyetle yenir.
Bu nasıl tatlı böyle şekersiz falan diyebilirsiniz.Öyle bir tatlı kendine özel tadı ile pekmezle tatlandırılıyor.Bu da böyle bir şey afiyet olsun .



Resimde gördüğünüz kabağın tatlısı.Hani yabancıların cadı bayramları falan olur yaa.Oyarlar falan o kabak işte :)

0 Responses to "PEKMEZLİ KABAK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...