Pazının Faydalaları ve Sütlü-Mantarlı Pazı Yemeği
Author: LUGAS // Category: Sebzelerin Meyvelerin Ve Besinlerin Faydaları, Zeytinyağlılar - Sebze Yemekleri
Ispanakgiller familyasından olan pazı, kırlarda kendiliğinden yetişen veya bahçelerde yetiştirilen otsu bir bitkidir. Pazının yapraklarında bol miktarda A ve C vitamini vardır. Pazı İdrar söktürür, idrayollarında hissedilen yanmayı giderir. Haşlanmış pazı yapraklarının suyu kabızlığı giderir. Pazı yaprakları yanık, apse, şişlikler ve basur memelerinden doğan şikayetleri giderir.
ALINTIDIR
Sütlü-Mantarlı Pazı Yemeği
500gr. Pazı irice kesilmiş
1 Büyük soğan küçük küp kesilmiş
300gr. Mantar iri küp kesilmiş
2 Yemek kaşığı kırık pirinç
1 Su bardağı süt
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı: Biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Mantarı ekleyip soteleyin. Pazıyı ekleyip iyice sönene dek soteleyin. Yeterince sıcak su, tuz karabiber ve pirinci ekleyip yemeği pişirin. İçine 1 su badağı süt koyup, bir taşım pişirip ocaktan alın. Sütlü mantarlı pazı yemeğini sıcak servis yapın.
1 Büyük soğan küçük küp kesilmiş
300gr. Mantar iri küp kesilmiş
2 Yemek kaşığı kırık pirinç
1 Su bardağı süt
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı: Biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Mantarı ekleyip soteleyin. Pazıyı ekleyip iyice sönene dek soteleyin. Yeterince sıcak su, tuz karabiber ve pirinci ekleyip yemeği pişirin. İçine 1 su badağı süt koyup, bir taşım pişirip ocaktan alın. Sütlü mantarlı pazı yemeğini sıcak servis yapın.
0 Responses to "Pazının Faydalaları ve Sütlü-Mantarlı Pazı Yemeği"
Yorum Gönder