Patatesli Rulo Börek-Isırgan Otlu Madımaklı Börek-Cevizli Börek-Kıymalı Patatesli Börek
Author: LUGAS // Category: börekler
Börek tariflerimi 43. pdçse ev sahibesi asimelek58 adlı arkadaşımıza gönderiyorum ve daveti için kendisine teşekkür ediyorum.
Patatesli Rulo Börek
3 Yufka
Harcı için:
3 Su bardağı haşlanmış ezilmiş patates
3 Taze soğan ince kesilmiş
Maydanoz, tuz, karabiber
Sosu için:
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpın. Başka bir kapta harcının malzemelerini karıştırın. 1 Yufkanın üzerine sosundan sürün. Yufkanın ucuna harcından koyup rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesip, yağlanmış tepsiye koyun. Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine kalan sütlü sosundan sürün. Patatesli böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin ve fırında pişirin.
Isırgan Otlu Madımaklı börek
3 Yufka
Sosu için:
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Su bardağı yoğurt
İçi için:
1 Su bardağı haşlanmış ısırgan otu
1 Su bardağı haşlanmış madımak
1 Su bardağı haşlanmış ıspanak
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Maydanoz, sıvı yağ
Karabiber, tuz
1 Soğan
Yapılışı: Küçük kesilmiş soğanı sıvı yağında kavurun. Isırgan otunu, madımağı, ıspanağı, tuzu ekleyip kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Soğuyan harcın içine beyaz peyniri, karabiberi, ince kesilmiş maydanozu karıştırın. Sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın. Yağlanmış teflon tencere veya tavaya (ben teflon tencerede pişirdim), iri parçalara kestiğiniz yufkanın yarısını aralarına yoğurtlu sosundan sürerek koyun. Madımaklı ısırgan otlu harcı yayın. Kalan yufkalarıda aralarına sosundan sürerek madımaklı harcın üstüne koyun. Tencerenin kapağını kapatarak, en kısık ateşte böreğin altını pişirin. Bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirip, tekrar yağladığınız tencereye koyup böreği pişirin.
Not: Harcı fazlaydı, isterseniz harcının miktarını yarı yarıya azaltabilirsiniz.
Cevizli Börek
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı şeker
150gr. Margarin
3 Yufka
Yapılışı: Şeker ve cevizi karıştırın. 3 Yufkayı aralarına eritilmiş margarin sürerek ve cevizli karışımdan serperek üst üstte koyun. Rulo sarıp, 4 parçaya kesip buzdolabı poşetine koyun. Cevizli böreği 1 gece buzlukta bekletin. Ertesi gün börekleri 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Cevizli börekleri buzları çözülmeden fırına koyup pişirin. Cevizli böreği fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis yapın (soğuyunca lezzeti gidiyor).
Kıymalı Patatesli Börek
Patatesli Rulo Börek
3 Yufka
Harcı için:
3 Su bardağı haşlanmış ezilmiş patates
3 Taze soğan ince kesilmiş
Maydanoz, tuz, karabiber
Sosu için:
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 Yumurta (1 sarısı üzerine)
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpın. Başka bir kapta harcının malzemelerini karıştırın. 1 Yufkanın üzerine sosundan sürün. Yufkanın ucuna harcından koyup rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesip, yağlanmış tepsiye koyun. Diğer 2 yufkayıda aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine kalan sütlü sosundan sürün. Patatesli böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpin ve fırında pişirin.
Isırgan Otlu Madımaklı börek
3 Yufka
Sosu için:
2 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı su
1 Su bardağı yoğurt
İçi için:
1 Su bardağı haşlanmış ısırgan otu
1 Su bardağı haşlanmış madımak
1 Su bardağı haşlanmış ıspanak
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Maydanoz, sıvı yağ
Karabiber, tuz
1 Soğan
Yapılışı: Küçük kesilmiş soğanı sıvı yağında kavurun. Isırgan otunu, madımağı, ıspanağı, tuzu ekleyip kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Soğuyan harcın içine beyaz peyniri, karabiberi, ince kesilmiş maydanozu karıştırın. Sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın. Yağlanmış teflon tencere veya tavaya (ben teflon tencerede pişirdim), iri parçalara kestiğiniz yufkanın yarısını aralarına yoğurtlu sosundan sürerek koyun. Madımaklı ısırgan otlu harcı yayın. Kalan yufkalarıda aralarına sosundan sürerek madımaklı harcın üstüne koyun. Tencerenin kapağını kapatarak, en kısık ateşte böreğin altını pişirin. Bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirip, tekrar yağladığınız tencereye koyup böreği pişirin.
Not: Harcı fazlaydı, isterseniz harcının miktarını yarı yarıya azaltabilirsiniz.
Cevizli Börek
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 Su bardağı şeker
150gr. Margarin
3 Yufka
Yapılışı: Şeker ve cevizi karıştırın. 3 Yufkayı aralarına eritilmiş margarin sürerek ve cevizli karışımdan serperek üst üstte koyun. Rulo sarıp, 4 parçaya kesip buzdolabı poşetine koyun. Cevizli böreği 1 gece buzlukta bekletin. Ertesi gün börekleri 2 parmak kalınlığında dilimleyin. Cevizli börekleri buzları çözülmeden fırına koyup pişirin. Cevizli böreği fırından çıkardıktan sonra sıcak sıcak servis yapın (soğuyunca lezzeti gidiyor).
Kıymalı Patatesli Börek
5 Yufka
500gr. Kıyma
6 Orta boy patates
3 Orta boy soğan
Kırmızı toz biber, karabiber
Pulbiber, tuz, sıvı yağ
Sosuna:
2 Su bardağı su
2 Yumurta
Yapılışı: Sıvı yağda küçük küp kesilmiş soğanlarla kıymayı birlikte kavurun. Haşlanmış rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurun. Tuzu ve baharatları ilave edip kavurun. Kıymalı patatesli harç soğurken, sos malzemelerini başka bir kapta çırpın. 5 Yufkayı aralarına sosundan sürerek ve kıymalı içten koyarak üst üstte koyun. En üstünede sosundan sürün. Kıymalı patatesli böreği rulo sarıp, ikiye kesin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Kıymalı patatesli böreği fırında pişirin.
500gr. Kıyma
6 Orta boy patates
3 Orta boy soğan
Kırmızı toz biber, karabiber
Pulbiber, tuz, sıvı yağ
Sosuna:
2 Su bardağı su
2 Yumurta
Yapılışı: Sıvı yağda küçük küp kesilmiş soğanlarla kıymayı birlikte kavurun. Haşlanmış rendelenmiş patatesleri ekleyip kavurun. Tuzu ve baharatları ilave edip kavurun. Kıymalı patatesli harç soğurken, sos malzemelerini başka bir kapta çırpın. 5 Yufkayı aralarına sosundan sürerek ve kıymalı içten koyarak üst üstte koyun. En üstünede sosundan sürün. Kıymalı patatesli böreği rulo sarıp, ikiye kesin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Kıymalı patatesli böreği fırında pişirin.
0 Responses to "Patatesli Rulo Börek-Isırgan Otlu Madımaklı Börek-Cevizli Börek-Kıymalı Patatesli Börek"
Yorum Gönder