Patatesli Kol Böregi

Author: LUGAS // Category:
Yine ayni programdan aldigim bir tarif, kol böregini hic böyle denememistim benim icinde farkli bir deneyim oldu, gerci böregi kayinvalidem yapti, ama yapilisinin pratik oldugunu görünce hemen yapilabilicek bir börek oldugu konusunda hem fikir olduk kayinvalidemle..




Not; Istenirse hamurumuzun yerine hazir yufkada kullanip daha pratik hale getirebiliriz..




Malzemeler;
Hamur Malzemesi;
1 Türk kahvesi fincani yogurt
1 T.K fincani siviyag
2 T.K fincani su
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
Alabildigince un
Ic Malzemesi;
4-5 haslanmis patates
1 sogan
1 kasik salca (arzuya göre, biz memnun kalmadik)
tuz ve baharatlar (size kalmis sevdiginiz baharatlar)
hamura sürmek icin tereyag ve siviyag karisimi..
Yapilisi;
Hamurun sivi malzemeleri bir kapta karistirilir ve kivam alincaya kadar un ilave edilip yogurulur..
Sogan tereyag veya siviyagda kavrulur, salca ilave edilir, patatesler rendelenir ve ilave edilir tuz ve baharatlar ilave edilir, biraz kavurduktan sonra kenara alinir..
Hamur 8 parcaya ayirilir, tek tek hazir yufka büyüklügünde ve inceliginde acilir, siviyag tereyag karisimi hamura sürülür hamurun bir kenari ice dogru katlanir, harc bu katlanmis kisma konur..
Hamurun kenarlari ice dogru katlanir ve kare olmasi saglanir, rulo seklinde yuvarlanan böreklerimiz yaglanmis tepsiye dizilir..
180-200° derece firinda hamur pembelesinceye kadar kizartilir firindan ciktiktan sonra böreklerimizin üzerine tereyag sürülür..
Afiyet Olsun..

0 Responses to "Patatesli Kol Böregi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...