PATATESLİ Ay çöreği

Author: LUGAS // Category:



Malzemeler :
4 su b.söke un
yarım p. yaş maya
1 çay b. süt
1 çay b. sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba k. toz şeker
tuz
alabildiği kadar ılık su
İç harcı için:
4 patates
1 soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı söke unu alın.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin.Üzerine yumurtanın akını ilave edin.Mayayı eritin.Mayanın üzerine ılık su ilave edin ve mayayı eritmeye devam edin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.İç harcı için 4 adet patatesi haşlayın.Haşlanan patatesleri rendeleyin..Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine soğanı ilave edin ve soğanı kavurun.Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş patatesleri ilave edin.1 tutam maydanozu ince olarak kesin ve iç harcın içine dahil edin.Ay çöreği hamurundan bezeler kopartın.Her bezeyi merdane ile açın.Bezelerin içine patatesli iç harçtan ilave edin.Daha sonra ay çöreği hammurunu sarıp rulo yapın.Hamurun dışı unlu olduğu için biraz bekletin.Daha sonra elinizi hafif ıslatıne ay çöreğine ay şekli verin.Fırın tepsisine ay çöreklerini dizin.Üzerine yumurta sürün.Üzerine çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin....
=)=)

0 Responses to "PATATESLİ Ay çöreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...