PATATESLİ AÇMA BÖREK

Author: LUGAS // Category:





Bu aralar sık yaptığım çok az malzemeyle 2 tepsi börek tarifi hamurları açmamda sevgili komşum Şengül ablam yardımcı oldu.1 saatte tamamlandı.Banada sevdiklerimle paylaşmak kaldı.bir kere deneyin diyorum.beğeniceğinize eminim.
bu arada küçük ama önemli bir ayrıntıyı dile getireyim (1su bardağı 200ml) hamuru benim kullandığım bardak su bardağından biraz küçük .bu bardakla yaptım.
MALZEMELER:
2Yumurta
1su bardağıyoğurt
1su bardağı sıvı yağ
1su bardağı su
1 paket kabartmatozu
un
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılıp puaça hamura kıvamında bir hamur yoğrulur.18 beze yapılır.10 dk dinlendirilir.sonra bezeler teker teker açılır üzerine sıvı yağ gezdirilir. hazırlanan iç harcı yayılır ben patatesi çok seviyorum.istenirse kıymalı ,peynirlide olabilir.gelelim en zevkli bölüme açılan hamurumuz örtünün üstüne serilip elimizle katlamadan yuvarlanır.yağlanmış tepsiye dizilip üzerine 3 kaşık yoğurt ve sıvıyağışeklinde hazırlanan sosu karıştırıp sürülür.200 derecede pişirilir.istenilen büyüklükte kesilip çayla birlikte servise hazır.

0 Responses to "PATATESLİ AÇMA BÖREK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...