artık bildiğiniz gibi yapmaya bırakın,bu püf noktalarıyla patates kızartması hakkında eskileri unutacaksınız... yıllardır bu şekilde yapıyoruz sizlerlede paylaşalım istedik
hadi birde patatesin faydalarına BURDAN bakalım
aslında sırada mis gibi bir un kurabiyesi vardı,işte un kurabiyesi bu dedirtecek tad da ama kısmet.
ÇITIR PATATES KIZARTMASI
patates,kızartmak için sıvı yağ,tuz
YAPIMI
Patesleri kibrit çöpü dediğimiz şekilde ince uzun doğrayın
resim ikide görüldüğü gibi süzgeçte nişastası gidene kadar yıkayın,
patatesleri öyle üstüste dar bir tavada kızartmayın.
bol yağda,patatesleri atınca 4/3 kaplasın,
soğuk yağa atmayın,iyice kızsın
kızartırken KESİNLİKLE tuz atmayın, veee işte püf noktası
patatesler kızarınca ama tam istediğiniz renge gelmeden tavadan çıkartın.
tavadaki yağı tekrar kızdırın patatesleri gerisin geriye tekrardan yağın içine atıp bu sefer istediğiniz renge gelesiye kadar kızartın.
evet çıtır çıtır patatesin sırrı,patatesleri iki kere kızartıyorsunuz !
hemen sıcakken tuzunu atın.KUTSALSOFRA afiyetler diler
KAYNAK:Oktay usta YEŞİL ELMA proğramı 5-6 sene öncesi
0 Responses to "patates kızartmasını çıtırçıtırmı istiyorsunuz,tamam!"
Yorum Gönder