PASKALYA ÇÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:( 4 uzun paskalya çıkıyor bu tarifden)

1 bardak zeytinyağı(su)

1 bardak yoğurt


1 paket maya

2 yumurta akı


1 paket margarin( eritlecek)

2 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

un

YAPILIŞI:Hamur yoğurma kabına iyice eritilmiş margarini sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.Yoğurulan hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra şekil verme aşamasına geliyoruz.Uzun çubukları saç örgüsü şeklinde örüp mayalanması için fırına veriyoruz.Mayalanmış paskalyalarımızı üzerinr yumurta sarısı ve dövülmüş fındık serpip 200 derecede ısınmış fırına veriyoruz .Sonrada afiyetle yiyoruz!!!:)

0 Responses to "PASKALYA ÇÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...