Hem çok kolay hemde çok lezzetli bir börek. Özellikle büyük oğlum Uğur'un favorisi. Kızartma olduğuna bakmayın, hiç ağır olmuyor. İşte tarifi;
Kişi sayısına göre malzemelerde artış yapabilirsiniz.
Malzemeler;
*3 yufka ( herbir yufka 4 eşit parçaya bölünecek, toplam 12 parça olacak )
*12 dilim çemensiz pastırma,
*400 gr kadar rendelenmiş taze kaşar peyniri
*1 adet kırmızı biber ( çok ince doğranmış olacak )
*Kızartmak için sıvıyağ veya tercihe göre zeytinyağı.
Hazırlanışı;
1)Önce rende kaşar ve ince doğranmış kırmızı biberi karıştırın.
2)Dörde böldüğünüz yufkalardan herbirinin yuvarlak kenarına kaşar-biber karışımından 2-3 yemek kaşığı kadar koyduktan sonra birer pastırma dilimini de kaşarın üstüne yerleştirin.
3) Önce yuvarlak olarak kenarı malzemenin üstüne katlayın sonra her iki kenarı da malzemenin üstüne katladıktan sonra sivri uca doğru oldukça geniş bir sigara böreği sarar gibi katlayın. Son görünümler zarf şekline benzemeli.
4)Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağlarını çektirin.
Mümkünse sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.
0 Responses to "PAÇANGA BÖREĞİ"
Yorum Gönder