Nugatlı Pasta tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
Hamuru için
250 gr un
150 gr tereyağı
2 yumurta
tuz
1 bardak ayçiçek yağı
1 bardak süt
limon kabuğu
1 paket tatlı maya
Kreması için:
6 yumurta sarısı
100 gr şeker
20 gr süt
vanilya
50 gr badem
1 yemek kaşığı bal
300 gr tereyağı
100 gr nugat
100 gr çikolata
Hazırlanışı
Krema için önce sütü şekerle birlikte kaynatın. Bademleri ve vanilyayı ekleyip 3 dakika pişirin. Ilındıktan sonra devamlı karıştırarak yumurtaları ekleyin. Tekrar ateşe alın, ancak kaynatmayın. Soğuduması için bırakın ve yumuşamış tereyağını ilave edin. Biraz daha soğuyunca dövülmüş nugatları ve parça çikolataları ekleyin.
Hamuru hazırlamak için yumurtaları şeker, limon kabuğu ve bir tutam tuz ile çırpın. Sütü ve sıvı yağı ekleyin. Bir başka kapta un ve mayayı elekten geçirin ve karışıma ilave edin. İyice homojen bir hal aldığında yağlanmış bir kalıba dökün ve 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Pastayı keserek üç kat elde edin. Katlar arasına kremayı sürün. Üzerine pudra şekeri serpin.
0 Responses to "Nugatlı Pasta tarifi"
Yorum Gönder