Genç çifte mutluluklar diliyor ve allah tamamına erdirsin diyorum .Nişan töreni için tamamı beyaz gümüş incilerle süslemeleri olan kalp kurabiyeler hazırladım lame file ve kurdellerle süsledim özel günün özel misafirleri için şık ve lezzetli bir hediye.
Yoğun bir günün ardından hemen paylaşmak istedim resimleri çünkü ilk kez bu kadar çok profiterol yapıyorum siparişi aldığımda tereddüt etmedim diyemem ama başarırsın dedim kendime herşeyin ilki var çok sayıyada alışman lazım ve tam 300 adetle huzurlarınızdayım çikolata sosu serviste dökülmek üzere hazırladım bu yüzden nişan töreni için hazırladıklarım sossuz görünümde evde çocuklar için hazırladığım soslu resimlendi ben 1tepsi için olan ölçüde tarifi yazmak istiyorum 35-40 adet.
100 gr margarin
1,5 su bardağı su tencerede kaynatılır
250 gr un ilave edilip un kokusu gidip tencereye yapışmadan dönene kadar pişirilir,soğumaya bırakılır
4 adet yumurta soğuyan hamura teker teker ilave edilerek çırpılır kek hamurundan daha koyu kıvamlı hamur elde edilir yağlı kağıt üzerine tatlı kaşığı ile küçük topcuklar şeklinde yerleştirilir ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir fırın kapatılır soğuyana kadar fırında tutulur hemen çıkarırsak sönüyorlar
bu ölçü için kreması
500 ml süt
2 kahve fincanı toz şeker
1/2 kahve fincanı un
1/2 kahve fincanı mısır nişastası
vanilya, malzemelerin hepsi karıştırılıp pişirilir soğuduktan sonra sıkma torbası ile (ben TUPPERWARE dekorasyon sihirbazını kullandım çok kolaylık oldu benim için) profiterollerin içine doldurulur paket halindeki çikolatalı sos tarifine uygun hazırlanıp soğutulur servis esnasında üzerlerine dökülür .
100 gr margarin
1,5 su bardağı su tencerede kaynatılır
250 gr un ilave edilip un kokusu gidip tencereye yapışmadan dönene kadar pişirilir,soğumaya bırakılır
4 adet yumurta soğuyan hamura teker teker ilave edilerek çırpılır kek hamurundan daha koyu kıvamlı hamur elde edilir yağlı kağıt üzerine tatlı kaşığı ile küçük topcuklar şeklinde yerleştirilir ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir fırın kapatılır soğuyana kadar fırında tutulur hemen çıkarırsak sönüyorlar
bu ölçü için kreması
500 ml süt
2 kahve fincanı toz şeker
1/2 kahve fincanı un
1/2 kahve fincanı mısır nişastası
vanilya, malzemelerin hepsi karıştırılıp pişirilir soğuduktan sonra sıkma torbası ile (ben TUPPERWARE dekorasyon sihirbazını kullandım çok kolaylık oldu benim için) profiterollerin içine doldurulur paket halindeki çikolatalı sos tarifine uygun hazırlanıp soğutulur servis esnasında üzerlerine dökülür .
0 Responses to "NİŞAN KURABİYELERİ ve PROFİTEROL TEPECİKLERİ"
Yorum Gönder