28/6/2007 - NENNENİN KEKİ
Bu benim herzaman yaptığım klasik kekim.İçindeki yağ oranı çok düşük olduğu için formuna dikkat edenlerde korkmadan yiyebilir.
Malzemeler : 3 Yumurta
1,5 Su bardağı tozşeker
3/4 Su bardağı süt
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1 Poşet vanilya
1 Poşet kabartma tozu
2 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı hindistan cevizi
2,5-3 Su bardağı un
Yapılışı : Yumurtaları ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırptım. Sütü ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam ettim.Vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizini kattımUnun 1 bardak kadarını ayırdım kalanı karışıma ekledim .Hamurun 3/1 ini ayırıp kakao ilve ettim ve karıştırdım. Kalan hamura unu ekleyip karıştırdım.Yağlayıp unladığım kek kalıbıma şekilli boşaltıp, 175dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim.
Bu benim herzaman yaptığım klasik kekim.İçindeki yağ oranı çok düşük olduğu için formuna dikkat edenlerde korkmadan yiyebilir.
Malzemeler : 3 Yumurta
1,5 Su bardağı tozşeker
3/4 Su bardağı süt
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1 Poşet vanilya
1 Poşet kabartma tozu
2 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı hindistan cevizi
2,5-3 Su bardağı un
Yapılışı : Yumurtaları ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırptım. Sütü ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam ettim.Vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizini kattımUnun 1 bardak kadarını ayırdım kalanı karışıma ekledim .Hamurun 3/1 ini ayırıp kakao ilve ettim ve karıştırdım. Kalan hamura unu ekleyip karıştırdım.Yağlayıp unladığım kek kalıbıma şekilli boşaltıp, 175dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim.
0 Responses to "NENNENİN KEKİ"
Yorum Gönder