NENNENİN KEKİ

Author: LUGAS // Category:
28/6/2007 - NENNENİN KEKİ

Bu benim herzaman yaptığım klasik kekim.İçindeki yağ oranı çok düşük olduğu için formuna dikkat edenlerde korkmadan yiyebilir.




Malzemeler : 3 Yumurta
1,5 Su bardağı tozşeker
3/4 Su bardağı süt
1/2 Çay bardağı sıvıyağ
1 Poşet vanilya
1 Poşet kabartma tozu
2 Yemek kaşığı kakao
1 Su bardağı hindistan cevizi
2,5-3 Su bardağı un
Yapılışı : Yumurtaları ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırptım. Sütü ve sıvıyağını ekleyip çırpmaya devam ettim.Vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizini kattımUnun 1 bardak kadarını ayırdım kalanı karışıma ekledim .Hamurun 3/1 ini ayırıp kakao ilve ettim ve karıştırdım. Kalan hamura unu ekleyip karıştırdım.Yağlayıp unladığım kek kalıbıma şekilli boşaltıp, 175dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika pişirdim.






0 Responses to "NENNENİN KEKİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...