Mozaik pasta, benim bam tellerimden biridir. lise çağlarımdan beri, tatlı krizim tuttuğunda hemen yapıp buzluğa atmışımdır..benim için en zor kısmı yeterince donmasını bekleyememek olmuştur. Zaten çokta bekletmemek lazım.. Hafif yumuşak olmalı ,buz gibi ama orta sertlikte.. hafiften yumuşak..
malzemeler;
2 pk. petibör bisküvi
1 bardak ceviziçi
1 limonun kabuğu
4 yemek kaşığı kakao
3 kaşık tereyağ
2 bardak süt
1 bardak şeker
bir kaba bisküvileri gelişi güzel kırın..İçine limon kabuğunu rendeleyin, rondoda öğüttüğünüz cevizleride ekleyin. Küçük bir tencerede diğer malzemeyi orta hararetli ateşte eritin iyice karıştıktan sonra soğumaya bırakın. Hafiften ılıkken bisküvili harcın içine, sütlü karışımı ekleyin.. iyice birbirine yedirin.. streç filme sarıp buzluğa kaldırın.
istenilen sertliğe ulaşana kadar bekleyinnn (acele etmeyiiin)
malzemeler;
2 pk. petibör bisküvi
1 bardak ceviziçi
1 limonun kabuğu
4 yemek kaşığı kakao
3 kaşık tereyağ
2 bardak süt
1 bardak şeker
bir kaba bisküvileri gelişi güzel kırın..İçine limon kabuğunu rendeleyin, rondoda öğüttüğünüz cevizleride ekleyin. Küçük bir tencerede diğer malzemeyi orta hararetli ateşte eritin iyice karıştıktan sonra soğumaya bırakın. Hafiften ılıkken bisküvili harcın içine, sütlü karışımı ekleyin.. iyice birbirine yedirin.. streç filme sarıp buzluğa kaldırın.
istenilen sertliğe ulaşana kadar bekleyinnn (acele etmeyiiin)
0 Responses to "mozaik pasta"
Yorum Gönder